close
Huis & Tuin

Hoe de eetkamer schilderen?

Hoe versier je een woonkamer? Ideeën voor het schilderen van muren

Het schilderen van de muren is essentieel in het interieur van de eetkamer. Je moet de sensaties verkennen om te weten hoe je de eetkamer schildert.

In het interieur van een eetkamer heeft de kleur van de muren veel te zeggen. Kleuren wekken sensaties op en het is belangrijk om te weten welke impact elke kleur zal hebben op de psychologie van mensen om geen ongewenste resultaten te hebben in het interieur van de eetkamer.

In de buurt van de eetkamer moet het schilderen van de muren in harmonie zijn met het meubilair en andere decoratieve details die in de eetkamer zijn geplaatst.

Een moderne design eetkamer schilderen

Soms zijn we bang om met sterke kleuren te schilderen als we bedenken hoe we de eetkamer moeten schilderen. Wanneer de eetkamer echter is ingelijst in een moderne designstijl, zijn er sterke kleuren die goede resultaten kunnen opleveren. Je moet wijsheid hebben bij het kiezen van kleuren om een ​​moderne woonkamer te schilderen.

Het schilderen van een muur van de eetkamer met een sterke rode kleur kan veel vreugde aan de ruimte geven en ziet er geweldig uit in een modern design van de eetkamer. Een rode muur van de woonkamer gecombineerd met andere witte muren het resultaat is erg goed. Witte en chromen meubels passen perfect bij elkaar.

Als we een woonkamer gaan decoreren, waarvoor we kleuren gaan gebruiken om een ​​moderne woonkamer te schilderen, moeten we allereerst definiëren wat we bedoelen met wat een moderne woonkamer is.

Op straat praten over iets moderns verwijst naar wat actueel is. Zo ja, dan moeten we bedenken wat er momenteel wordt gebruikt bij het inrichten van de woonkamer.

Wat momenteel het meest wordt gebruikt in termen van stijlen, is minimalisme. Deze stijl reageert op het vrijwel volledig verwijderen van sierelementen. Daarom moeten we hier ook rekening mee houden bij het kiezen van muurkleuren.

Net zoals ornamenten verdwijnen, moeten ook verfkleuren worden verzorgd. In de minimalistische stijl valt de witte kleur op. In het geval van het schilderen van muren in een woonkamer, waar je altijd wat speciale details wilt doen, kun je de muren wit laten geverfd, maar in sommige ervan een andere kleur geven. Bijvoorbeeld een sterke kleur, hoewel het ook een zeer serieuze kamer blijft als het in grijze of pastelkleuren wordt geverfd.

Hoe de eetkamer oranje te schilderen

Het is een hoes die lijkt op de kleur rood. In een oranje omgeving krijg je door natuurlijk licht te geven veel warmte in de ruimte. De eetkamer is erg prettig om binnen te zijn. Het interieurontwerp kan erg goed zijn als het wordt aangevuld met bijvoorbeeld een oranje bank en donkerbruine fauteuils. Ook houten meubelen passen goed bij dit type kleuren.

Bij het schilderen van een kamer moet ook rekening worden gehouden met de afmetingen. Bij kleine ruimtes komen lichte kleuren goed van pas, omdat het een manier is om de ruimte uit te breiden. Dus als we het hebben over het gebruik van de kleur oranje, in een kleine kamer, is het goed dat de tinten oranje niet overdreven hoog zijn.

Verf de woonkamer in grijstinten

Een zeer interessante optie voor interieurontwerp wanneer we willen weten hoe we de woonkamer moeten schilderen, is om de muren naar meer neutrale tinten te brengen. Greys zou hiervoor ideaal zijn. In dit geval wordt de kracht van het interieurontwerp overgedragen op het meubilair, dat het karakter van de eetkamer zal bepalen.

Bij het ontwerpen van het interieur van een eetkamer met een minimalistische stijl, is een goede oplossing om de muren in donkere grijstinten te schilderen met witte meubels om een ​​goed contrast te bereiken. Dit type interieur zorgt voor harmonie en een gevoel van rust in de eetkamer. De kleuren voor het schilderen van muren in een eetkamer hoeven niet altijd felle kleuren te zijn. De combinatie van verschillende grijstinten biedt uitstekende mogelijkheden voor interessante ontwerpen.

Je kunt ook denken aan het schilderen van de woonkamer in twee kleuren, binnen de tint. Het spel met dit type ontwerp behaalt zeer sobere en interessante resultaten.

Verf de eetkamer blauw

Een riskante gok is om een ​​muur van de eetkamer in het blauw te schilderen. Dit type oplossing is niet erg gebruikelijk in het interieur van de eetkamer, maar hiermee wordt een eetkamer met veel karakter en persoonlijkheid bereikt. Door deze blauwe muur te combineren met botkleuren, kunt u het interieur van de eetkamer in evenwicht brengen, zodat het resultaat niet te koud is.

Een parameter die als uitgangspunt kan worden genomen bij het zoeken naar modieuze kleuren voor woonkamerwanden over blauwe tinten, is om naar de Scandinavische stijl te kijken.

Het bestaat in wezen uit de combinatie van blues met wit. Zo worden de kleuren van de muren opgelost met zachte blauwtinten, die gecombineerd worden met het plafond in wit. Voor het op deze manier mengen van kleuren moet rekening worden gehouden met de afmetingen van de eetkamer. Als we het hebben over kleine kamers, is het het beste dat de blauwachtige toon van de muren eerder pastelkleurige of zeer zachte tinten is. Wanneer we de muren van een grote woonkamer schilderen, kunnen intensere kleuren worden toegestaan.

Een andere manier om de kleuren te kiezen om de woonkamer met blauw als basis te schilderen, is door gebruik te maken van complementaire kleuren. In de blauwe tinten zijn de complementaire kleuren sinaasappels. Natuurlijk hebben we het over twee sterke kleuren in hun pure staat, dus je moet je toevlucht nemen tot het zoeken naar zachtere kleuren, vooral sinaasappels, om goede resultaten te behalen.

Een derde optie bij het kiezen van kleuren om een ​​kamer te schilderen, is om de analoge kleuren te gebruiken. Binnen het kleurenwiel zijn de analoge kleuren die ernaast te vinden zijn. Als de basiskleur blauw is, zijn de analogen daarom lichtblauw of paars. Met deze combinaties kunnen interessante resultaten worden behaald.

Het bruin om de muren van de eetkamer te schilderen

Het schilderen van de muren in bruintinten is een interessante optie omdat het gemakkelijk te combineren is bij het maken van het interieurontwerp van de eetkamer. Een donkere hoofdmuur met de rest van de muren in lichtbruine tinten zorgen voor een serene en warme ruimte. Het interieur van de eetkamer kan worden aangevuld met houten meubels in verschillende tinten en het resultaat zal altijd goed zijn. Deze oplossing is voor meer traditionele gezinnen, die liever het interieur van de eetkamer niet op het spel zetten.

Dit zijn maar een paar ideeën. Het interieur van een eetkamer kan oneindig veel opties hebben, en een beetje goede smaak of het advies van een interieurprofessional kan ons helpen een eetkamer te bereiken die ons met trots vervult.

Leave a Response