close
Huis & Tuin

Onder de decoratiestijlen is hightech een van de gangbare in moderne woningen. Weet wat hightech is.

Wat is hightech? Het is een decoratiestijl die zich kenmerkt door een gestileerde en koude decoratie-uitstraling. Het is een decoratiestijl die de neiging heeft om te bestellen, waardoor meer comfortabele ruimtes in huis worden gecreëerd.

Onder de decoratiestijlen is hightech sterk aanwezig in het interieurontwerp van moderne huizen.

Wat is hightech? Zijn geboorte

In de jaren 70 verschijnt het concept van hightech architectuur. Op zich is de betekenis die van geavanceerde technologie, omdat dat in eerste instantie het doel was van deze stijl: de nieuwste technologie in huis introduceren.

Norman Foster verschijnt als een van de belangrijkste exponenten van deze architectuurstijl, waar nieuwe materialen werden gebruikt die bijdroegen aan het creëren van meer gestileerde ruimtes met een bij uitstek praktisch gevoel. Het industriële uiterlijk is de leidraad van deze decoratiestijl en daarom beginnen in gebouwen de decoratieve elementen te worden vervangen door industriële elementen zoals het gebruik van beton of metalen voor de vloeren. Rubberen vloeren zijn een ander voorbeeld van toepassing in hightech decoratiestijlen.

Met de komst van duurzame architectuur komt het opnieuw sterk naar voren en velen beginnen opnieuw te vragen wat hightech is.

De elementen die in deze decoratiestijl zijn verwerkt, zijn nu gerecyclede materialen. Renzo Piano en Richard Rogers zijn exponenten van deze nieuwe trend.

Beetje bij beetje verplaatst hightech zich van architectuur naar een van de decoratiestijlen en neemt deze ideeën op in het interieurontwerp.

Decoratiestijlen: wat is de hightech stijl?

Momenteel beschouwen we hightech als decoratiestijl en kunnen we zeggen dat het gebaseerd is op het gebruik van componenten die een industriële uitstraling geven.

Hierin kunnen we de metalen structuren en brede glazen wanden benadrukken.

De vleugje moderniteit die aan de ruimtes wordt gegeven, met vleugjes felle kleuren is ook kenmerkend voor deze decoratiestijl.

Esthetiek is nauw verbonden met bruikbaarheid, dus deze decoratiestijl creëert decoratieve maar vooral nuttige omgevingen.

High-tech decoratie stijlkenmerken

De decoratie in hightech-stijl zou een soort minimalisme zijn, maar tot zijn maximale expressie worden gebracht. Meubilair moet vooral functioneel zijn. De omgevingen zien er koud en neutraal uit. Stoffen en stoffen zijn de elementen die warmte toevoegen aan deze decoratiestijl.

De meest gebruikte materialen zijn materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd, zoals kristallen, kunststoffen of acryl, wat een ander kenmerk is van deze decoratiestijl waarin bruikbaarheid de boventoon voert.

Ontwerp keukens met hightech decoratiestijl

Ook in het ontwerp van de high-tech decoratie in de keukenstijl zijn de volgorde en de netheid het hoofdgebouw.

Dit is waar technologie het meest voorkomt als bijdrage aan decoratiestijlen.

Meubels verschijnen in neutrale kleuren. Kenmerkend voor de hightech decoratiestijl is de witte, zwarte of grijze keuken.

Roestvrij staal is een veelgebruikt materiaal in hightech keukenontwerp en de coatings worden meestal met verschillende afwerkingen aangebracht om een ​​onafgewerkt gevoel te geven.

Over het algemeen is de hightech decoratiestijl nauw verbonden met minimalisme, maar met een meer technologisch gevoel dan dat.

Leave a Response