close
Lifestyle

Ontdek het belang van een gezond leven

We horen altijd de zinsnede: “leef een gezond leven”, maar velen van ons kennen de echte betekenis ervan niet en in sommige gevallen wordt het meestal vertaald als: van dieet veranderen om af te vallen.

Dit komt in de meeste gevallen door het ontbreken van een cultuur van preventie en het niet belangrijk vinden van de waarde van een gezond leven. Dus in dit bericht herinneren we je aan de voordelen van een preventieve en gezonde levensstijl:

Je verbetert je humeur en humeur

Als je ontspannen bent, sport je en eet je gezond; je lichaam voelt zich gewoon goed over zichzelf. Wanneer u bijvoorbeeld traint, produceert uw lichaam endorfine, het hormoon dat geluk produceert, en serotonine, een hormoon dat de stemming kan verlichten. Weet je, doe aan sport!

Betere gezondheid

Het handhaven van een gezonde levensstijl zal uw kansen op coronaire hart- en hart- en vaatziekten verkleinen en zal uw bloedsuikerspiegel en cholesterolniveaus verhogen. Bovendien vermindert het de verschijning van chronische en degeneratieve ziekten zoals aids, kanker, de ziekte van Alzheimer, enz.

Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven jaarlijks meer dan 17 miljoen mensen aan hart- en vaatziekten1.

Je fysieke conditie zal beter zijn

Een uitgebalanceerd dieet toegevoegd aan een reeks oefeningen is van vitaal belang om uw fysieke vermogens geleidelijk te vergroten. Bovendien maakt het je resistent omdat je longcapaciteit, flexibiliteit en kracht groter zullen zijn.

Volgens studies van het National Cancer Institute van de Verenigde Staten leven mensen die gewoonlijk aan lichaamsbeweging doen of sporten gemiddeld 3 tot 4 jaar langer dan degenen die dat niet doen.

Je persoonlijke beeld zal zich ontwikkelen naarmate je gifstoffen verwijdert en negatief vet verwijdert, om plaats te maken voor de versterking van je spieren en vergroting van je spiermassa.

Sterkere botten en gewrichten

Zuivelproducten en sommige groenten helpen de botten te versterken door voldoende calcium te leveren. En door te oefenen, kunt u uw gewrichten versterken om ernstige verwondingen te voorkomen die u ervan weerhouden te doen wat u het leukst vindt.

Je ontwikkelt je brein beter

Door de jaren heen worden onze motorische vaardigheden minder duidelijk. Daarom is het noodzakelijk om fysieke en mentale activiteiten uit te voeren en een gezond dieet te volgen om de achteruitgang van het geheugen en andere vitale hersenfuncties te verminderen.

Volgens het laatste WHO-rapport3 staan ​​Alzheimer en andere dementieën op de zevende plaats op de lijst van de tien belangrijkste doodsoorzaken ter wereld, met 1,5 miljoen mensen die in 2015 overlijden. Sinds het jaar dus. In 2000 zijn de sterfgevallen door dit soort ziekten verdubbeld.

Gevoel van jeugd

Als u alle bovengenoemde voordelen had, zou u zich dan niet jonger voelen?

Om deze zes redenen en nog veel meer is het beter dat u een gezonde levensstijl leidt om nu ziekten te voorkomen en een volwassenheid te garanderen vol vreugde en positieve gevoelens.

Leave a Response