close
Lifestyle

Op zoek naar een gezonde levensstijl

Het aanbrengen van enkele aanpassingen in uw dagelijks leven heeft meerdere voordelen voor uw fysieke en mentale gezondheid. Dieet en lichaamsbeweging zijn er twee.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) definieert een gezonde levensstijl als het resultaat van een reeks gewoonten die “een toestand van volledig fysiek, mentaal en sociaal welzijn” mogelijk maken.

Hierbij gaat het om zaken als voeding, lichaamsbeweging, ziektepreventie, werk, relatie met de omgeving, voldoende rust, recreatie en sociale activiteit.

Als dit niet het geval is, is het belangrijk om te beginnen te analyseren hoe u dat doel van gezond leven kunt bereiken en de aanpassingen te maken die nodig zijn in uw dagelijks leven. Om te beginnen: “het is essentieel om bewustzijn te creëren over de gewoonten die u wilt veranderen, de motivaties die ons ertoe zouden brengen deze veranderingen aan te brengen en de juiste professional te vinden voor adequaat advies hierover”, legt Dr. María Paula Alfonso, diëtiste voedingsdeskundige bij de Clínica del Country en Dr. Charles Bermúdez, hoofd voeding en voedingsondersteuning in de Clínica del Country en de Clínica La Colina.

Het is essentieel dat als u uw levensstijl wilt aanpassen omdat u van mening bent dat u de verkeerde kant op gaat, naar uw arts moet gaan, die een evaluatie van uw huidige toestand moet uitvoeren, om op te sporen welke problemen u heeft en op basis van deze resultaten en uw gewoonten Geef vandaag goed advies en geef je aanbevelingen over de meest geschikte veranderingen die je kunt aanbrengen op onderwerpen als fysieke activiteit, voedsel, rust en ziektepreventie.

U kunt het ook doorverwijzen naar professionele voedingsdeskundigen, voor het individueel voorschrijven van voedsel en voedingssupplementen, of naar de sportarts, om het onderwerp lichamelijke activiteit en sport te verdiepen, zodat u een oefenprogramma volgt dat geschikt is voor uw behoeften, zodat u verwondingen en complicaties als gevolg van de slechte implementatie voorkomt.

Een belangrijk advies, zeggen dokters María Paula Alfonso en Charles Bermúdez, is om eerlijke, logische en niet ongebreidelde doelen te stellen, want ‘vaak als je iets wilt veranderen, wil je onmiddellijke resultaten hebben, die wanneer ze niet snel worden bereikt, kunnen om frustratie en desertie te veroorzaken. In het specifieke geval van diëten is het algemeen bekend dat wanneer er zeer versneld gewichtsverlies optreedt, er in het algemeen een gewichtstoename is die het verlies overtreft. Het ideaal is om samen met de professionele haalbare en reële doelen te bedenken op korte, middellange en lange termijn ”.

Evenzo moet regelmatige follow-up worden gedaan om de voortgang te evalueren en de aanpassingen te maken die onderweg moeten worden gemaakt, totdat deze doelen zijn bereikt, altijd met behoud van motivatie en enthousiasme, met de voordelen die dit beetje bij beetje voor uw voordelen oplevert lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat niet wordt aanbevolen, is kopiëren wat vrienden, collega’s of familieleden die ook op zoek zijn naar een gezond leven doen, aangezien duidelijk is dat elk organisme anders is, en we verschillende eisen en voorwaarden hebben, dus het is zeer waarschijnlijk dat wat ze werken voor jou, misschien niet één.

Zelfs de dokters María Paula Alfonso en Charles Bermúdez waarschuwen voor deze fout door te kopiëren wat anderen doen, en dat ‘het complicaties, verwondingen en problemen kan veroorzaken die het gevolg zijn van een slechte implementatie. Vandaar het belang van persoonlijk advies van een gekwalificeerde professional ”.

Strategieën die u kunt implementeren om een ​​gezonde levensstijl te leiden:

Met de bijdragen van Dr. María Paula Alfonso, diëtiste voedingsdeskundige bij de Clínica del Country en Dr. Charles Bermúdez, hoofd voeding en voedingsondersteuning bij de Clínica del Country en de Clínica La Colina, en de WHO, zijn dit enkele aanbevelingen die u zullen helpen het doel van een gezonde levensstijl te bereiken:

• Eet goed. Het is belangrijk om alle voedselgroepen in voldoende kwaliteit en kwantiteit te consumeren, zodat aan de voedingsbehoeften kan worden voldaan en het lichaam optimaal kan functioneren. De WHO adviseert en benadrukt zelf hoe belangrijk het is om dagelijks eiwitten, fruit, groenten, gezonde vetten enz. Op te nemen. Over dit onderwerp zal uw voedingsdeskundige u kunnen helpen veilig en verantwoord te eten.

• Dagelijks sporten: regelmatige lichaamsbeweging biedt verschillende gezondheidsvoordelen, onder meer de preventie van chronische ziekten, zoals diabetes, hypertensie of obesitas, naast de belangrijke effecten op mentale, emotionele, slaapkwaliteit, voorkomen van vallen, breuken en andere.

In de Primer ‘Global Recommendations on Physical Activity for Health’ beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie volwassenen 18 tot 64 jaar aan om minimaal 150 minuten per week matige aërobe fysieke activiteit of 75 minuten fysieke activiteit op te bouwen. elke week krachtige aerobics of een combinatie van beide. Wandelen, fietsen, dansen en sommige woongebieden behoren tot de mogelijkheden.

• Vermijd giftige stoffen zoals tabak en alcohol: op dit moment zijn de negatieve effecten hiervan op de gezondheid uitgebreid bestudeerd en zijn ze een van de belangrijkste oorzaken van het optreden van bepaalde soorten kanker. Gebruik ze dus niet.

• Behoud een mentaal evenwicht: verwijst naar emotioneel en psychologisch welzijn. Sommige tekenen zoals stress, vermoeidheid, angst zijn een teken dat de mentale toestand niet helemaal gezond is, en er moet hulp worden gezocht om te leren een rustig leven te leiden, om de beste beslissingen te nemen bij problemen en om therapie te krijgen wanneer Dit is vereist, op een zodanige manier dat het u in staat stelt om het verloop van uw relaties te sturen of een baanwijziging te beslissen of zelfs uw tijd te organiseren, zodat er ruimte is om met uw familie te delen, te relateren en te rusten.

• Zorg voor voldoende slaap en rust. De Amerikaanse Academie voor Slaapgeneeskunde (AASM) en de Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde (AAP) adviseren voor een gezond leven dat volwassenen ongeveer 8-10 uur slapen, hoewel dit in elk geval kan verschillen, maar Dat wil zeggen, er zullen volwassenen zijn die met zes uur het gevoel hebben dat ze rust en herwonnen energie hebben, en anderen die er negen nodig hebben.

Leave a Response