close
Huis & Tuin

Keukencoatings – Handige tips

Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Hier presenteren we u een gids met de kenmerken van de belangrijkste bouwmaterialen voor keukens.

Er zijn talloze materialen voor keukenbekleding. En op elk moment verschijnen er nieuwe voorstellen met steeds aantrekkelijkere functies op de markt.

Verf als keukencoating

Voor interieurontwerp is verf een van de favoriete materialen, omdat het kleurenpalet zo breed is dat je alle combinaties kunt maken die je wilt. In het geval van keukens moet de verf afwasbaar en vochtbestendig zijn.

De meest geschikte verven voor de keuken zijn lakken en synthetische email. Deze keukenbekleding wordt echter aanbevolen op plaatsen die het minst aan vocht worden blootgesteld, zoals bijvoorbeeld op kantoor.

Behang als keukencoatings

Momenteel wordt vinylpapier geproduceerd met een gelamineerd oppervlak. Hierdoor zijn ze geschikt als keukencoatings.

Het heeft als voordeel dat het makkelijk te vernieuwen is en nagenoeg onderhoudsvrij is. Bovendien zijn de patronen en kleuren waarop kan worden gerekend zeer brede, openslaande deuren voor verschillende soorten interieurdesign.

Waar meer decoratiemogelijkheden zorgen, bevindt het behang zich in het kantoorgedeelte omdat het gemakkelijk kan worden gepersonaliseerd.

Moderne keukencoatings – El Silestone

Het is een van de nieuwe materialen die het meest worden gebruikt als keukenbekleding. Silestone is een materiaal met een grote weerstand tegen schokken en plotselinge temperatuurschommelingen.

Het is een synthetisch materiaal dat opvalt door zijn zeer lage porositeit, waardoor het een zeer hygiënische en gemakkelijk te reinigen coating is.

Een andere reden waarom het op grote schaal wordt gebruikt, is dat het in meer dan 30 verschillende kleuren voorkomt en geschikt is voor verschillende decoratiestijlen.

Het is vervaardigd in grote formaten, waardoor verbindingen kunnen worden gemaakt op plaatsen waar ze nauwelijks worden gezien en het lijkt alsof ze uit één stuk bestaan.

Natuurlijke marmeren steen

Marmer is een materiaal dat altijd in de bouw is gebruikt en omdat het zo’n nobel materiaal is, zal het zeker blijven worden gebruikt.

Er zijn veel soorten marmer, waaronder wit en carrara-marmer voor gebruik op muren. Deze zijn het minst poreus en daarom hebben ze de voorkeur.

Het nadeel van dit materiaal is de kostprijs, omdat het duur is. Om deze reden wordt het over het algemeen gebruikt als een middelhoge coating in combinatie met verven.

Leave a Response